11.4.2012

Vauvojen hyvien yöunien salaisuus



Rinta-assosiaatio. Enpä ollut moisesta kuullutkaan ennenkö Aino oli jo sellaisen itselleen kehittänyt. Vastasyntyneen iltamaitomaratonit päättyivät aina yöunille rinta suussa ja sama tapa jatkui. Vauvojen hyvien yöunien salaisuus paljastui siis meille liian myöhään. Nyt se taas tuntuu ihan itsestäänselvyydeltä.

Vauvojen uni on erilaista kuin aikuisten. Unijakso on lyhyt, yleensä sen kesto on 45-60 minuuttia. Tämän jälkeen vauva havahtuu. Yönsä hyvin nukkuvat vauvat osaavat havahtuessaan jatkaa nukkumistaan ilman katkoa nukahtamalla itsenäisesti uudelleen. Taito nukahtaa itsenäisesti onkin yksi hyvien yöunien salaisuuksista. Itsenäinen nukahtaminen on nukahtamista ilman, että aikuinen silittelee, hyssyttelee tai syöttää nukahtamishetkellä. Kaikkea sitä voi siis tehdä rauhoittelumielessä, mutta varsinaisella nukahdushetkellä vauvan kannattaisi jo olla sängyssä. Yöllisten havahtumistensa aikana vauva kaipaa samaa tilannetta vajotakseen takaisin uneen eli jos hän on nukahtanut silittelyyn, hyssyttelyyn, rintaan tai pulloon tarvitsee hän sitä jälleen.

Onneksi olemme jo edenneet tästä ja nykyisin Aino nukahtaa illalla itsenäisesti. Assosiaation rikkominen onnistui yllättävän helposti Pantleyn irroitusmenetelmällä. Jostain syystä yöheräilyt eivät silti päättyneet.

2 kommenttia:

  1. Uutena kokeiluna suosittelemme Pariisin matkaa! Se piristää ainakin... kummivanhempia :D

    VastaaPoista